Dennis Tideman

 

Dennis Tideman (geboren te Delft op 19 juli 1965) heeft vanaf 1977 drumopleidingen gevolgd bij diverse instanties. Vanaf 1982 heeft hij intensief les genoten van ex Focus drummer en drumgoeroe Hans Cleuver. Vanaf 1988 is hij zelf les gaan geven op de school van Cleuver in Den Haag. Vervolgens is hij in 1996 zijn eigen drumles praktijk gestart in Zoetermeer.

Dennis heeft in diverse Rock & Funk bands gespeeld. Momenteel is hij  behalve incidentele optredens full time bezig met zijn drumschool.

Dennis heeft in 2011 een drumboek op de markt gebracht dat voor een grote groep drummers toegankelijk is. Het boek draagt de titel “Skills & Fills” en beschrijft een methode die gericht is op het ontwikkelen van je eigen fills waarbij meer dan 80 voorbeelden worden beschreven. 

Aansluitend heeft hij een app met de gelijknamige titel ontwikkeld voor zowel Android als IOS (niet meer verkrijgbaar), waarin talloze fills via videobeelden worden uitgelegd en voorgespeeld! Naast een 3 pagina’s tellend interview in de Slagwerkkrant omtrent het boek en de app, wordt de drum app aanbevolen in de maart 2017 editie van ’s werelds grootste drummagazine “Modern Drummer”.

Door de jaren heen is Dennis  geïnspireerd door drummers als Ian Paice, Richie Hayward (Little Feat), Steve Gadd (Steely Dan e.a.), Jeff Porcaro (Toto e.a.), Peter Erskin (Steps Ahead), Keith Carlock (Steely Dan, John Mayer e.a.), Dave Weckl en vele anderen.

Naast drummen is Dennis actief als kunstschilder. Hij schildert portretten van bekende artiesten / acteurs en tevens maakt hij schilderijen in opdracht. Kijk op www.dt-art.nl